Wat kun je verwachten?

Je gaat met Marja het gesprek aan. Je gaat je gedachten onderzoeken en je denkpatronen ontdekken. Marja stelt vragen en je gaat ook zelf vragen stellen. Samen kom je bij de vragen die ertoe doen.


Het is een gezamenlijk onderzoek naar je denkproces. Marja vraagt om verheldering van wat je zegt, ze vraagt door, vraagt terug en diept uit. Ze is alert op vooronderstellingen, ‘denkfouten’ en drogredeneringen. Soms moet je een ingewikkelde knoop ontwarren, soms starre denkpatronen doorbreken.  

Toch gaat het niet om kille rationaliteit of een logisch zoeken naar waarheid. Goed en helder denken staan bij Marja hoog in het vaandel, maar het gevoel, lichaam en hart horen daar ook bij.

Emoties gaat Marja niet uit de weg. Ze vraagt je ook je gevoelens tegen het licht te houden en de gedachten daarachter te vinden. Ze stelt je in staat je belangrijkste waarden in het leven naar boven te halen en te ontdekken hoe je naar die waarden kunt handelen.

Iedereen is anders en de vragen van mensen zijn totaal verschillend. Jouw vragen bepalen de richting van het gesprek, Marja zorgt dat je niet verdwaalt of verzandt. Ze put uit een kast vol filosofen en een kist vol filosofische gereedschappen. Elk gesprek is een unieke zoektocht, passend bij jou en je situatie.