Spreken is zilver, vragen is goud

Al lijken ouderen soms grijs en versleten, ze blijken maar al te vaak verrassend fris en sprankelend. Met een schat aan verhalen, ervaringen, gedachten en emoties. Dit boek is een uitnodiging om dat te ontdekken.
Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe maak je van een gesprek een boeiende dialoog? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen?
Het boek laat zien hoe je ouderen inspireert tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen of samen zoeken naar inzicht en wijsheid. En hoe je daar samen van kunt genieten.

Spreken is zilver, vragen is goud is een aanrader voor iedereen die met ouderen heeft te maken. Wie beroepsmatig met ouderen werkt of daarvoor in opleiding is, maar zeker ook inderen en kleinkinderen, mantelzorgers, vrienden, buren, kennissen en vrijwilligers. Jong én oud.

Video-interview met Marja Havermans en Aagje van der Vossen.

Marja Havermans is filosoof, tekstschrijver/redacteur en docent filosofie. Ze voert individuele filosofische gesprekken en begeleidt socratische gesprekken en intervisies.Aagje van der Vossen is stervensbegeleider, verpleegkundige en gespreksleider reminiscentie, begeleidt intervisies en besprekingen casuïstiek.Spreken is zilver, vragen is goud

Auteurs: Marja Havermans, Aagje van der Vossen
ISBN    : 9789460362088
Omvang: 120 pagina's
Prijs      : € 19,90
Uitvoering: gebonden uitgave met leeslint
Het boek is helaas uitverkocht en wordt niet meer herdrukt.