E-filosofie

Filosofisch in gesprek per mail

Sommige mensen geven de voorkeur aan een gesprek per e-mail. Je hoeft niet de deur uit, je kunt thuis vanachter je computer op elk gewenst tijdstip je vragen aan Marja voorleggen. Het voordeel van schrijven is dat het je dwingt je gedachten en gevoelens goed te formuleren. Dat proces helpt je om je denken ook voor jezelf echt helder te krijgen. Een nadeel van mailen is dat je een directe gesprekspartner mist. Een voordeel is juist weer dat je meer tijd hebt om te reflecteren en je eigen proces nog eens kunt teruglezen.

Omdat Marja ruim twintig jaar heeft gewerkt als tekstschrijver is ze zeer bedreven in het formuleren van haar eigen analyses, gedachten en vragen. Wanneer je met haar per mail in gesprek gaat, krijg je steeds een heldere reactie op je vragen en word je grondig aan het denken gezet. Net als in een 'gewoon' gesprek zal Marja je ook vragen om aan het eind van je mail steeds een vraag te formuleren.

Een combinatie van gesprekken per mail en af en toe afspreken of skypen is ook mogelijk. Vraag via info@filosofischegesprekken.nl naar de voorwaarden en mogelijkheden. De eerste mailwisseling kost niets en verplicht je tot niets. Pas als je besluit om door te gaan, maak je samen met Marja afspraken op maat over de mailfrekwentie en de kosten. Een berichtje met bevindingen van e-mailgesprekken staat onder 'Voorbeelden' op deze website.