Presentatie Sterven als een stoicijn

Presentatie stoïcijnse levensfilosofie naar aanleiding van het boek 'Sterven als een stoïcijn'.

De stoïcijnse levensfilosofie is in Athene ontwikkeld en werd later ook beoefend door Romeinse filosofen, in de periode van 300 voor Christus tot 100 na Christus. Deze oude filosofie is ook voor het moderne leven geschikt. Ze is heel praktisch en richt zich op 'het goede leven'. Er zijn met name drie aandachtsgebieden:

- onderkennen van je emoties, de oorzaak ervan achterhalen en ze met je verstand bijsturen;
- onderscheid maken tussen dat waarop je geen invloed hebt en dat dat wel binnen je macht ligt en je richten op het laatste;
- al je vermogens zo goed mogelijk benutten om je leven goed te leven met behulp van de stoïcijnse deugden moed, matigheid, rechtvaardigheid en wijsheid.
  
Het is niet gemakkelijk, maar wie deze levensfilosofie leert kennen en er regelmatig mee bezig is, zal ontdekken dat ze je kan helpen gemoedsrust te vinden bij het omgaan met tegenslag, ziekte en dood.

Programma:
- Presentatie stoïcijnse levensfilosofie
- Korte pauze
- Oefeningen 'hoe word je een stoïcijn' 
- Vragen beantwoorden

Het programma duurt ongeveer twee uur en is bedoeld voor alle mensen die - in hun werk of privéleven - te maken krijgen met tegenslag, ziekte en/of sterven. Het programma wordt in overleg op maat voor u gemaakt.

Meer informatie? Bel 06 4925 5638 of mail: marjahavermans@gmail.com