Spreken is zilver, vragen is goud. In dialoog met ouderen

Al lijken ouderen soms grijs en versleten, ze blijken maar al te vaak verrassend fris en sprankelend. Met een schat aan verhalen, ervaringen, gedachten en emoties. Dit boek is een uitnodiging om dat te ontdekken.
Hoe ga je in gesprek met ouderen? Hoe maak je van een gesprek een boeiende dialoog? Hoe stel je vragen, hoe houd je een gesprek op gang, hoe kun je verdiepen? Het boek laat zien hoe je ouderen inspireert tot het delen van herinneringen, uitwisselen van ervaringen of samen zoeken naar inzicht en wijsheid. En hoe je daar samen van kunt genieten.

Spreken is zilver, vragen is goud is een aanrader voor iedereen die met ouderen heeft te maken. Wie beroepsmatig met ouderen werkt of daarvoor in opleiding is, maar zeker ook kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers, vrienden, buren, kennissen en vrijwilligers. Jong én oud.

Over de auteurs:

Marja Havermans (1956) is filosoof, vertouwenspersoon en socratisch gespreksleider, geeft lezingen en gastcolleges en voert individuele filosofische gesprekken. Aagje van der Vossen – de Quay (1961) is stervensbegeleider, verpleegkundige en gespreksleider reminiscentie, bergeleidt intervisies en besprekingen casuïstiek.


Boek: Spreken is zilver, vragen is goud. In dialoog met ouderen:

Auteurs: Marja Havermans, Aagje van der Vossen
ISBN: 9789460362088
Omvang: 120 pagina's
Prijs: € 19,90
Uitvoering: Gebonden uitgave met leeslint
Inkijkexemplaar: Bekijk hier

Bestel hier het boek